PD i-a propus lui Streleț să-și dea demisia și RESETAREA alianței

  • 28 Octombrie 2015 20:26
PD i-a propus lui Streleț să-și dea demisia și RESETAREA alianței

”Partidul Democrat i-a cerut demisia premierului Valeriu Streleț pentru resetarea alianței”, a anunțat liderul formațiunii Marian Lupu după o întrevedere a liderilor Alianței pentru Integrare Europeană.

Liderul Partidului Democrat Marian Lupu a declarat că democrații au exprimat în cadrul ședinței vot de neîncredere lui Valeriu Streleț pentru că acesta nu a acționat ca premier ci ca apărător al fostului său șef de partid Vlad Filat arestat pentru acte de corupție. El a menționat că liberal-democrații ar fi încălcat acordul de constituire a alianței și a precizat că demisia premierului ar fi preferabilă demiterii prin moțiune de cenzură pentru suspiciuni de corupție.
 
Premierul liberal-democrat Valeriu Streleț a respins anterior acuzațiile de corupție care i se aduc. După ședința avută seara la sediul PLDM el calificat solicitarea democraților privind demisia sa ca o variantă de rezervă și a declarat că o decizie în acest sens va fi anunțată înainte de ședința în plen.
 
Valeriu Streleț a mai precizat că formațiunea sa ar fi de acord pentru cooptarea deputaților din grupul condus de Iurie Leancă în alianța de guvernare.
 
Liderul PL Mihai Ghimpu a declarat că formațiunea sa nu participă nici la discuțiile despre demisia guvernului și nici la votul moțiunii de cenzură. Totuși, el a menționat că se poate întâmpla să avem al doilea guvern eliberat pentru corupție.

Cei trei deputați din grupul ex-premierului Iurie Leancă nu vor susține moțiunea și se vor abține de la vot. Iurie Leancă a menționat că guvernul Streleț este unul compromis însă nu dorește destabilizarea situației și deturnarea parcursului european al țării.

Amintim că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleț a fost semnată de 42 de deputați comuniști și socialiști. Pentru ca guvernul să fie demis sunt necesare cel puțin 51 de voturi. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:7,2 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău