PD cere Procuraturii Generale să pornească un dosar pe faptul uzurpării de stat de către Igor Dodon, Maia Sandu și Andrei Năstase

  • 16 August 2019 11:32
PD cere Procuraturii Generale să pornească un dosar pe faptul uzurpării de stat de către Igor Dodon, Maia Sandu și Andrei Năstase

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat au depus astăzi un denunț în care solicită Procuraturii Generale pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 8-15 iunie, de către președintele Igor Dodon, premierul Maia Sandu, ministrul de interne Andrei Năstase, membrii Guvernului și deputații din majoritatea parlamentară.

Potrivit unui comunicat de presă, în denunțul său PD a prezentat o sinteză a circumstanțelor de drept, care, în perioada 8-15 iunie, s-au soldat cu încălcarea Constituției și a hotărârilor Curții Constituționale” de către persoanele vizate.

„Acești subiecți, în perioada menționată, fără a avea nici un drept constituțional și legitim, au preluat puterea în stat, deși un șir de hotărâri ale Curții Constituționale arătau caracterul ilegal al acestor acțiuni. Cetățenii menționați au acționat premeditat și cu intenție, deoarece au cunoscut despre faptele ilegale, au fost la curent cu deciziile Curții Constituționale, dar au continuat să adopte decizii ilegale cu scopul preluării puterii de stat, se menționează în demersul semnat de deputații PDM.”, se spune în comunicatul citat.

În adresarea deputaților democrați se mai solicită ca procurorii să întreprindă toate măsurile de urmărire penală, necesare pentru „tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Amintim că o cauză penală privind uzurparea puterii de stat în aceeași perioadă a fost pornită în urma unui ordin semnat de procurorul general interimar, Dumitru Robu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău