PD are 3-4 candidaturi pentru alegerile prezidențiale

  • 17 August 2016 16:42
PD are 3-4 candidaturi pentru alegerile prezidențiale

Marian Lupu, Pavel Filip și Andrian Candu sunt candidaturile posibile ale Partidului Democrat din Moldova la alegerile prezidențiale din toamnă, a declarat președintele de onoare al formațiunii, Dumitru Diacov într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Întrebat dacă el însuși ar putea fi un potențial candidat, Diacov a răspuns afirmativ adăugând că „partidul hotărăște”, transmite IPN.

Președintele de onoare al PD crede că este puțin probabil că alianța majoritară din Parlament să propună un candidat comun.

La fel, Dumitru Diacov a declarat că PDM îl va susține pe Vlad Plahotniuc la „viitoare alegeri” și că el, personal, susține candidatura acestuia pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

Până în prezent, intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 30 octombrie și-au anunțat-o liderul socialiștilor, Igor Dodon, și cel al Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă. De asemenea, vor să se înscrie în cursa pentru fotoliul de șef al statului, ca independenți, fostul liberal-democrat Valeriu Ghilețchi și activistul Oleg Brega. Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma Demnitate și Adevăr și PLDM au anunțat că vor propune un candidat comun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău