PCRM, despre invalidarea alegerilor: PD și PSRM „își coordonează activitatea și sunt conduse de un singur om”

  • 21 Iunie 2018 11:30
PCRM, despre invalidarea alegerilor: PD și PSRM „își coordonează activitatea și sunt conduse de un singur om”

Nerecunoașterea de către instanța de judecată a rezultatelor alegerilor primarului de Chișinău trebuie să fie o lecție dură pentru Andrei Năstase și partenerii săi politici, consideră Partidul Comuniștilor (PCRM).

Potrivit agenției INFOTAG, în poziția PCRM referitor la invalidarea rezultatelor alegerilor locale noi se menționează că această hotărâre "nu este una strict juridică".

"Sistemul judiciar al Republicii Moldova se află sub controlul puterii, fapt ce are drept rezultat emiterea sau luarea de hotărâri în folosul și la comanda acestei puteri criminale. Fără îndoială, au existat unele încălcări și de data aceasta. Cu toate acestea, nu se poate dovedi că acestea au influențat puternic rezultatul final al votării. Acest lucru demonstrează încă o dată interesele politice ale acestei decizii judiciare", consideră PCRM.

Potrivit partidului, evoluția situației postelectorale din Chișinău arată că, atât Partidul Democrat, cât și "opoziția constructivă" care o reprezintă socialiștii "își coordonează activitatea și sunt conduse de un singur om: socialiștii sunt cei care au contestat validarea alegerilor, iar sistemul judiciar subordonat puterii a satisfăcut cererea lor".

Comuniștii au reiterat că Andrei Năstase este un candidat "nepotrivit, neprofesional pentru funcția de primar al unui oraș milionar, care nu este capabil să facă față numeroaselor probleme ale Chișinăului". 

"Cu toate acestea, considerăm inadmisibilă o asemenea batjocură asupra manifestării voinței chișinăuienilor. Socialiștii, folosind resursele administrative ale partenerilor lor de putere în persoana Partidului Democrat, au scuipat în fața a sute de mii de locuitori ai capitalei", menționează ei.

În opinia comuniștilor, Năstase și partenerii săi politici "au participat la alegerile prezidențiale ilegale, au salutat o serie de decizii nelegale ale Curții Constituționale, au acceptat trecerea la sistemul electoral mixt, s-au implicat în alegeri anticipate lipsite de sens, la Chișinău, iar toate acestea îi lipsește de autoritatea morală să-și exprime astăzi indignarea față de o nouă decizie criminală a puterii".

Partidul Comuniștilor își vede principala sarcină în restaurarea legii și democrației în Republica Moldova. Decizia instanței de judecată i-a convins de corectitudinea poziției sale, care constă în "ignorarea acestor alegeri fără sens". 

"Rezultatul alegerilor anticipate din capitală a fost păstrarea status quo-ului cu situația socio-politică degradată, care a degradat rapid și continuă să degradeze și după alegeri. S-a întâmplat așa cum a prezis PCRM, îndemnându-și susținătorii să ignore aceste alegeri", menționează autorii..

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău