PCRM cere demisia guvernului Leancă până la 21 noiembrie

  • 07 Noiembrie 2013 13:55
PCRM cere demisia guvernului Leancă până la 21 noiembrie

Partidul Comuniștilor cere demisia guvernului Leancă și organizarea de alegeri parlamentare anticipate, amenințând cu organizarea unor ample acțiuni de protest.

Pe de altă parte, reprezentanții Coaliției Pro-Europene consideră aceste acțiuni drept populiste și au dat asigurări că guvernul nu va fi demis și nu vor fi organizate alegeri anticipate. 

Într-o declarație prezentată de secretarul executiv al PCRM, Iurie Muntean, comuniștii cer demisia guvernului până la 21 noiembrie, iar ulterior să fie organizate alegeri parlamentare anticipate. Totodată, ei solicită ca după alegeri să fie organizat un referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea vamală. În cazul în care aceste cerințe nu vor fi satisfăcute, Partidul Comuniștilor anunță că își va chema susținătorii la Chișinău.  
 
Președintele parlamentului Igor Corman a chemat deputații comuniști să revină la o cooperare constructivă în cadrul forului legislativ și a dat asigurări că nu se va ajunge la alegeri anticipate:
 
De asemenea, președintele fracțiunii PLDM Valeriu Streleț a calificat decizia PCRM drept una populistă și a menționat necesitatea respectării cadrului legal, în cazul în care comuniștii vor recurge la acțiuni de protest
 
Acțiunea comuniștilor, care nu are niciun sorț de izbândă, are drept scop discreditarea Republicii Moldova în ajunul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, a declarat pentru Radio Chișinău analistul politic Anatol Țăranu.
 
Acțiunea PCRM face parte din așa-numita ”revoluție de catifea”, anunțată cu o lună în urmă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:8,23 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău