PCCOCS susține că Renato Usatîi a fost eliberat din arest, după un demers al avocaților săi

  • 17 Iunie 2019 10:13
PCCOCS susține că Renato Usatîi a fost eliberat din arest, după un demers al avocaților săi

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauza Speciale(PCCOCS) susține că liderul Partidului Nostru(PN), Renato Usatîi a fost eliberat din arest, după un demers al avocaților săi.

Apărătorii și-au motivat demersul, prin faptul că Renato Usatîi s-a prezentat benevol la procuratură, nu se va eschiva de la organul de urmărire penală, a dat declarații cu privire la faptele imputate, iar starea sănătății este gravă.

Într-un comunicat de presă, autoritățile anunță că lui Renato Usatîi i-a fost revocată măsura arestării preventive, fiindu-i aplicată măsura procesuală de constrângere - obligarea de a se prezenta. Investigațiile pe această cauză continuă, a anunțat procuratura.

Liderul PN, Renato Usatîi, a fost reținut duminică la intrarea în Republica Moldova, ulterior eliberat.

Renato Usatâi a anunțat că se întoarce în Republica Moldova, după ce Partidul Democrat a anunțat că se retrage de la guvernare. Renato Usatâi s-a aflat la Moscova din 2016. La 24 octombrie 2016, judecătoria sectorului Centru a emis un mandat de arestare pe numele său, în timp ce el se afla în capital rusă.

Renato Usatâi este acuzat de procurorii de la Chișinău că l-ar fi deposedat pe bancherul rus Gherman Gorbunțov de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank, și ar fi comandat asasinarea lui.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău