PCCOCS: După perchezițiile de la fostul sediu al PD a fost reținută o persoană, ridicate documente și tehnică de calcul

  • 03 Iulie 2020 12:37
PCCOCS: După perchezițiile de la fostul sediu al PD a fost reținută o persoană, ridicate documente și tehnică de calcul

Ca urmare a perchezițiilor desfășurate ieri, 2 iulie, de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a fost reținută o persoană, ridicate documente și tehnică de calcul, se spune într-un comunicat al Procuraturii.

 
Potrivit Procuraturii, persoana reținută preventiv este șeful departamentului IT al PDM, el fiind bănuit de favorizarea și participarea activă la activitatea organizației criminale organizate, conduse de fostul lider PDM.
 
De la fostul sediul al Partidului Democrat din Moldova, din depozitul, domiciliul și mașina persoanei reținute, au fost scose și evacuate unele bunuri. 
 
Toate activitățile s-au desfășurat în cadrul investigațiilor efectuate de procurori pe unul din dosarele vizând frauda bancară, în care este documentată inclusiv și activitatea organizației criminale, conduse de ex-liderul PDM, Vladimir Plahotniuc.
 
„După mai multe amânări, demersul procurorului cu privire la autorizarea efectuării percheziției la fostul sediu PDM a fost respins de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Considerând refuzul ilegal, procurorii l-au contestat la Curtea de Apel Chișinău, care, la fel, ne-a respins demersul.”
 
Între timp, în cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație, procuratura a aflat despre evacuarea din fostul sediu PDM a bunurilor care au relevanță pe dosar, fapt ce a determinat ca procurorii să intervină imediat, în baza ordonanței emise în baza art.125 alin.(4) Cod de procedură penală, într-un caz ce nu suferă amânare. 
 
Activitatea organizației criminale, conduse de Vladimir Plahotniuc și ”frauda bancară”, ca una din părțile ei componente, sunt printre cele mai complexe cauze pe care le-a anchetat vreodată Procuratura și printre cele mai relevante din punct de vedere financiar pentru întreaga societate”, se mai menționează în comunicat.  
 
Urmărirea penală continuă, iar instituția va informa despre evoluția anchetei.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău