Pavel Filip: Votul cetățenilor pentru noul președinte reprezintă un semnal

  • 27 Noiembrie 2020 08:24
Pavel Filip: Votul cetățenilor pentru noul președinte reprezintă un semnal

Președintele Partidului Democrat din Moldova susține că votul masiv acordat de cetățeni președintelui Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, este un semnal pentru clasa politică din Republica Moldova. Astfel, în opinia acestuia, cetățenii își doresc o schimbare la nivel de guvernare. Declarațiile au făcut făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova, notează IPN.

„Noi suntem acum după alegerile prezidențiale, fostul președinte încă nu a plecat, noul președinte încă nu a intrat în funcție, dar noi trebuie să tragem lecții din ceea ce s-a întâmplat. Am spus deja și m-am exprimat despre acest lucru că cetățenie au votat nu doar o schimbare la președinție, pentru că Republica Moldova este o țară parlamentară și noi cunoaștem care sunt atribuțiile președintelui țării, ele nu sunt prea largi. Prin acest vot al cetățenilor, a fost tras un semnal și noi cei de la Partidul Democrat am înțeles foarte bine acest semnal, că oamenii își doresc o schimbare la nivel de guvernare”, a declarat președintele PDM, Pavel Filip.

De asemenea, liderul democraților afirmă că votul și semnalul trimis de către cetățeni în urma prezenței masive la vot și acordării votului de încredere candidatului care a câștigat, trebuie tratat „cu toată responsabilitatea”.

„Ne aflăm într-o situație complicată, din punctul meu de vedere. Pe deoparte, avem mesajul transmis sau semnalul transmis că acest Guvern trebuie să fie schimbat, pe de altă parte, care sunt modalitățile să faci acest lucru? Conform normelor legale, ar trebui fie să-și prezinte demisia, fie este votată o moțiune de cenzură. Dar trebuie să ne gândim ce se întâmplă în etapa imediat următoare. Pleacă Guvernul, ce avem în continuare?”, se întreabă Pavel Filip.

Totodată, Pavel Filip afirmă că despre alegeri parlamentare anticipate, deputații pot vorbi doar în cazul învestirii unui nou guvern.

„Pentru că aceasta este varianta cea mai bună, să fie votat un guvern de către toți, cu un plan anticriză și atunci putem vorbi despre alegerile anticipate. Dar, în același timp, noul guvern pune în aplicare acest plan anti-criză, pentru că țara nu poate fi lăsată în haos”, a adăugat liderul PDM.

La începutul lunii noiembrie, Pavel Filip declara că după doi ani de instabilitate politică, pandemie, criză economică, secetă severă, alegerile parlamentare anticipate ar fi o catastrofă pentru întreaga țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău