Pavel Filip va participa la Conferința de Securitate de la Munchen

  • 09 Februarie 2018 16:11
Pavel Filip va participa la Conferința de Securitate de la Munchen

Prim-ministrul Pavel Filip va efectua în perioada 16-18 februarie o vizită de lucru în Germania pentru a participa la Conferința de Securitate de la Munchen, la care politicienii și diplomații vor discuta probleme securității internaționale.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la o hotărâre de Guvern, premierul va conduce o delegație formată din șapte persoane, inclusiv ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, și Ambasadorul Republicii Moldova în Germania, Oleg Serebrian.

La lucrările forumului vor participa peste 20 de șefi de stat și de guvern, aproximativ 40 de miniștri ai apărării și tot atâția miniștri de externe.

"Printre cei aproximativ 600 de participanți vor fi și cincizeci de președinți ai consiliilor de administrare ai întreprinderilor mari", a declarat președintele Conferinței, Wolfgang Ischinger, menționând că evenimentul va găzdui o reuniune în "formatul normand", dedicată soluționării conflictului din estul Ucrainei.

În raportul publicat al Conferinței de Securitate de la Munchen "Pe marginea prăpastiei și înapoi?", se menționează că în anul 2017 lumea s-a apropiat mult prea mult de izbucnirea unui conflict global, s-a aprofundat criza așa-numitei orânduiri liberale mondiale. Normele internaționale care funcționau de zeci de ani continuă să se devalorizeze, iar ordinea mondială existentă se află pe punctul de a se prăbuși. În 2018, multe crize actuale pot fi rezolvate prin pace, dar ele pot crește și într-un conflict deplin.

După cum a informat anterior INFOTAG, în cadrul Conferinței, șeful diplomației moldovenești urmează să aibă o întrevedere cu omologul său rus, Serghei Lavrov, pentru a discuta relațiile dintre cele două țări, "aflate în stagnare".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău