Pavel Filip va înainta repetat candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării

  • 13 Septembrie 2017 15:46
Pavel Filip va înainta repetat candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării

Premierul Pavel Filip a declarat că a primit în scris refuzul din partea președintelui Igor Dodon de a-l numi în funcția de ministru al Apărării pe Eugen Sturza, candidat propus de Partidul Democrat. Prim-ministrul a mai spus că astăzi va înainta repetat candidatura acestuia.

Dacă președintele îl va respinge și a doua oară, va încălca în mod conștient Constituția Republicii Moldova, a mai comentat Pavel Filip. ”Dacă o va face, suntem pregătiți să facem și următorii pași, pentru a scoate blocajul din jurul Ministerului Apărării”, a subliniat premierul, fără să ofere detalii în acest sens. 

El a mai spus că propunerea lui Igor Dodon la funcția de ministru al Apărării este lipsită de sens și nu are niciun efect, după ce președintele a anunțat că îl recomandă pentru acest post pe Victor Gaiciuc. Premierul a subliniat că Republica Moldova este o țară parlamentară și președintele nu are dreptul să înainteze candidați la funcțiile de miniștri.

Potrivit premierului Pavel Filip, această declarație a lui Igor Dodon ar avea menirea să acopere lipsa de argumente în ceea ce privește blocajele pe care le-a creat acesta în cadrul Armatei Naționale. Pe parcursul acestui an președintele a refuzat  deplasarea militarilor moldoveni la șase exerciții militare internaționale, a adăugat Pavel Filip. El l-a acuzat pe Igor Dodon că își dorește o Armată Națională slabă și că ar reprezenta interesele altei țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău