Pavel Filip va efectua vizite inopinate la mai multe puncte vamale

  • 28 Decembrie 2017 10:18
Pavel Filip va efectua vizite inopinate la mai multe puncte vamale

Premierul Pavel Filip susține că va efectua vizite inopinate la mai multe puncte vamale de trecere a frontierei de stat pentru a identifica soluțiile care se cer pentru depășirea problemelor existente și asigurarea unei traversări a frontierei cât mai rapide. Constatarea a fost făcută de către Pavel Filip în urma unei vizite inopinate la Punctul vamal Leușeni, efectuate la 27 decembrie.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN, Pavel Filip a dorit astfel să verifice cum stau lucrurile în punctele de traversare a hotarelor moldovenești în perioada sărbătorilor de iarnă, când crește semnificativ fluxul de persoane care intră și ies din Republica Moldova.


Pavel Filip a discutat cu angajați ai Serviciului Vamal, Poliției de Frontieră și cu oamenii care așteptau la rând. Premierul i-a întrebat de cât timp așteaptă în vamă și cum apreciază atitudinea angajaților punctului vamal de trecere. Premierul s-a interesat și care sunt problemele cu care se confruntă vameșii și polițiștii de frontieră, dar și care sunt propunerile lor pentru fluidizarea traficului.

În cadrul discuțiilor și a inspectării proceselor, au fost identificate mai multe constrângeri, printre care: activități improprii efectuate de angajații punctului vamal, necesitatea optimizării procedurilor de verificare, blocarea frecventă a softului, numărul insuficient de lucrători etc. Rezolvarea acestor probleme ar permite traversarea mai operativă a frontierei și ar reduce rândurile în vamă.

Premierul a menționat că, dincolo de aceste aspecte organizaționale și manageriale, mult depinde și de atitudinea vameșilor și a polițiștilor de frontieră. Ei trebuie să dea dovadă de un comportament civilizat și o atitudine respectuoasă față de cei care traversează hotarul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău