Pavel Filip și Andrian Candu le-au vorbit ambasadorilor acreditați în R.Moldova despre ce a făcut guvernarea și care sunt prioritățile

  • 02 August 2018 19:39
Pavel Filip și Andrian Candu le-au vorbit ambasadorilor acreditați în R.Moldova despre ce a făcut guvernarea și care sunt prioritățile

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, și prim-ministrul Pavel Filip au prezentat principalele realizări ale guvernării de la începutul anului, dar și prioritățile pentru următoarea perioadă, la o întâlnire cu corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, citat de agenția INFOTAG, oficialii s-au referit la măsurile de îmbunătățire a climatului de afaceri, inclusiv reducerea numărului de acte permisive, raportarea financiară simplificată, precum și limitarea autorităților de control la fisc, vamă și instituțiile regulatorii pentru domeniile reglementate, cum este cel bancar sau energetic. 

Totodată, în urma modificărilor efectuate în legislație, în continuare este exclusă pedeapsa penală pentru companii la prima abatere, se încurajează soluționarea rapidă și voluntară a dificultăților, etc. Astfel, R. Moldova a intrat într-o fază calitativ nouă de liberalizare economică a pieței și stimulare a concurenței echitabile.

Potrivit vicepreședinților Partidului Democrat, Moldova "a intrat într-o fază calitativ nouă de liberalizare economică a pieței și stimulare a concurenței echitabile".

Ei au vorbit detaliat despre reforma fiscală, adoptată recent, care va permite întărirea competitivității companiilor și firmelor moldovenești care vor impulsiona ieșirea businessului autohton din zona subterană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău