Pavel Filip: R.Moldova acordă o atenție deosebită relațiilor bilaterale cu SUA

  • 19 Aprilie 2019 18:13
Pavel Filip: R.Moldova acordă o atenție deosebită relațiilor bilaterale cu SUA

Republica Moldova acordă o atenție deosebită relațiilor bilaterale cu SUA. Declarația a fost făcută de către premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi cu o delegație a Congresului SUA, aflată în vizită la Chișinău, transmite IPN. „Ne dorim o valorificare cât mai intensă a potențialului economic și investițional al relațiilor bilaterale moldo-americane”, a menționat Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

Pavel Filip a apreciat buna colaborare dintre țări și a evidențiat în mod deosebit sprijinul SUA în reglementarea conflictului transnistrean. De asemenea, a accentuat importanța consolidării securității țării în general, dar și a securității energetice, suportul SUA fiind unul valoros în acest sens, potrivit lui Pavel Filip.

Premierul a menționat că în acest an se fac 20 de ani de la stabilirea parteneriatului bilateral Republica Moldova – Carolina de Nord, care este un exemplu de cooperare benefică de-a lungul anilor. În prezent, cu sprijinul Carolinei de Nord, în Moldova sunt implementate mai multe proiecte în domeniile apărării, social și educațional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău