Pavel Filip | Republica Moldova este o țară neutră, dar nu își dorește să fie un stat izolat

  • 18 Octombrie 2018 18:44
Pavel Filip | Republica Moldova este o țară neutră, dar nu își dorește să fie un stat izolat

Republica Moldova este o țară neutră, dar aceasta nu înseamnă că își dorește să fie un stat izolat, a declarat astăzi premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, în cadrul unei întrevederi la Chișinău cu președinta Adunării Parlamentare a NATO, Rasa Jukneviciene, potrivit unui comunicat de presă al Executivului, citat de Moldpres.

Pavel Filip i-a spus oficialului NATO că ”neutralitatea i-a fost impusă Republicii Moldova de implicarea forțelor militare ruse în conflictul din Transnistria”.

El a adăugat că aceste forțe nu au plecat de pe teritoriul Republicii Moldova până astăzi, în ciuda apelurilor repetate ale Republicii Moldova și ale comunității internaționale, dar și a angajamentelor Federației Ruse.

La rândul său, președintele Adunării Parlamentare NATO, Rasa Jukneviciene a menționat că instituția poate pun e la dispoziția țării noastre expertiza și experiența necesare pentru a face față noilor riscuri și provocări din regiune, în special cele  legate de implicarea Federației Ruse.

 „Alianța Atlanticului de Nord nu este o alianță pentru război. Este o alianță pentru pace. O alianță pentru democrație”, a punctat NATO.

Adunarea Parlamentară a NATO este o organizație interparlamentară, care reunește, în prezent, parlamentari din cele 29 de state membre ale Alianței Nord-Atlantice, precum și din 12 țări membre-asociate. Republica Moldova este membru-asociat al Adunării Parlamentare a NATO din noiembrie 1994.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău