Pavel Filip | Relațiile moldo-ungare contribuie la dezvoltarea proiectelor comune

  • 13 Februarie 2019 15:30
Pavel Filip | Relațiile moldo-ungare contribuie la dezvoltarea proiectelor comune

Premierul Pavel Filip apreciază ascensiunea relațiilor moldo-ungare, care oferă posibilitatea dezvoltării proiectelor bilaterale în domeniul economic, social și cultural. Despre aceasta premierul a vorbit în cadrul unei întrevederi cu ministrul afacerilor externe și comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Premierul a apreciat intenția băncii ungare OTP de a procura pachetul majoritar al unei bănci moldovenești. Potrivit lui, venirea băncii ungare OTP pe piața din Moldova este o dovadă în plus că s-a reușit stabilizarea sectorul bancar din Moldova.

Pavel Filip a salutat intenția Ungariei de a deschide o linie de creditare în valoare de 62 milioane de euro pentru creditarea companiilor moldovenești și ungare care dezvoltă afaceri în comun.

Oficialii au convenit că, pentru dezvoltarea în continuare a cooperării dinte țări, în luna mai a anului curent, se va întruni în ședință Comisia mixtă interguvernamentală pentru colaborare comercial-economică. Aceasta fiind o platformă bună pentru discuții.

Pavel Filip și Péter Szijjártó au făcut un schimb de opinii privind alegerile parlamentare din 24 februarie curent din Moldova. Premierul a menționat că obiectivul primordial este organizarea unor alegeri libere și transparente conform standardelor internaționale. Pavel Filip a precizat că autoritățile își doresc un număr cât mai mare de observatori și o apreciere corectă și obiectivă a scrutinului electoral.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău