Pavel Filip: PSRM, Șor și grupul Candu sunt într-o echipă

  • 16 Martie 2021 07:40
Pavel Filip: PSRM, Șor și grupul Candu sunt într-o echipă

Președintele PDM, Pavel Filip, spune că deputații PSRM, cei ai platformei Pentru Moldova și cei din Pro Moldova ar face parte din aceeași echipă, acum în Parlament ieșind la iveală o nouă coaliție de guvernare creată din cele trei entități politice. Potrivit liderului PDM, acest lucru a ieșit la suprafață, în special, la ultima ședință a Legislativului în timpul căreia declarația privind armistițiu politic în fața crizei COVID-19, propusă de Andrian Candu, a fost susținută de deputații PSRM, Pro Moldova și Pentru Moldova, notează IPN.

Potivit declarației propuse de președintele Pro Moldova și votată la ultima ședință a Parlamentului, deputații se angajează să acționeze împreună, dincolo de pozițiile politice, ideologie sau simpatii reciproce, pentru a identifica soluții privind depășirea crizei COVID-19. Liderul PDM, Pavel Filip, spune că nu este o coincidență faptul că documentul a fost susținut de PSRM, Pentru Moldova și Pro Moldova.

„Această declarație a fost înregistrată chiar înainte de ședință și imediat a fost supusă votului, fiind înaintată de președintele Parlamentului. Candu a înregistrat un proiect absolut inofensiv, la prima vedere, și imediat socialiștii au și venit cu amendamente. Cum s-au pregătit ei atât de repede în câteva momente? Evident că lucrurile au fost aranjate. În același timp, PDM a înrgistrat în Prlament un peoict similar încă în noiembrie anulul trecut, dar așa și nu a ajuns să fie discutat”, a spus Pavel Filip în cadrul emisiunii  „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Liderul PDM este de părere că cele trei entități politice ar face parte, în prezent, dintr-o coaliție tacită PSRM-Șor-Candu.

„Evident ca sunt cu toții într-o echipă. Lucrurile sunt bine discutate între ei, împărțelile sunt făcute: judecători, comisii, declarații. Eu nu i-am despărțit niciodată pe cei de la Pro Moldova de cei de la Pentru Moldova și am spus întotdeauna că ei sunt o singură echipă. La ultima ședință a Parlamentului s-a evidențiat faptul că avem o coaliție PSRM-Șor-Candu”, a spus Pavel Filip.

Mai mult, potrivit liderului PDM, soluția privind depășirea crizei politice actuale ar fi învestirea unui Guvern, susținut de toate forțele autentice din Parlament, astfel încât grupul Șor să fie lăsat în afara actului de guvernare.

„Îl lăsam pe Șor într-o parte și cu ceilalți putem învesti un Guvern. Îi putem pune într-un colț, în Parlament, pe cei 15-20 de deputați, dar în rest ai cu cine face un Guvern și ai cu cine mișca lucrurile în Republica Moldova”, a mai spus Pavel Filip.

Pavel Filip spune că, în prezent, există discuții pe platforma parlamentară între PSRM, PAS, Platforma DA și PDM privind identificarea soluției de depășire a crizei politice. Liderul PDM mai spune că acum mingea este pe terenul șefului statului, care ar trebui să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru, respectând Constituția și deciziile Curții Constituționale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău