Pavel Filip: Promovarea educației pentru pace trebuie să fie o preocupare universală

  • 21 Septembrie 2017 10:06
Pavel Filip: Promovarea educației pentru pace trebuie să fie o preocupare universală

Promovarea educației pentru pace este un subiect de maximă actualitate și trebuie să reprezinte o preocupare universală în contextul în care tot mai mulți tineri sunt implicați în acțiuni teroriste și activități extremiste.

Este declarația făcută de către premierul Pavel Filip la reuniunea „Promovarea educației pentru pace”, organizată de România la New York în marja celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale ONU, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Pavel Filip a spus că măsurile de securitate nu sunt suficiente pentru a contracara flagelul, iar educația pentru pace trebuie începută în școli, prin instituirea unor programe centrate pe prevenirea și reducerea violenței. „În zonele afectate de conflict sau post-conflict, procesul educațional și eforturile de consolidare a păcii trebuie sprijinite prin politici pentru tineret care să prevadă posibilități de instruire profesională, vocațională și de încadrare în proiecte de dezvoltare comunitară”, a declarat Pavel Filip.

Cheia succesului în promovarea educației pentru pace rezidă în implementarea unui set de activități multidimensionale, sugerează premierul. „Pe plan intern, Republica Moldova depune eforturi ca politicile și activitățile referitoare la tineret să conțină elemente axate pe promovarea toleranței, culturii păcii și non-violenței, aprecierea diversității și drepturilor omului, precum și pe asigurarea incluziunii”, a mai spus Pavel Filip.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău