Pavel Filip: Programul cu FMI ne-a ajutat să restabilim încrederea partenerilor străini

  • 17 Iulie 2017 13:52
Pavel Filip: Programul cu FMI ne-a ajutat să restabilim încrederea partenerilor străini

Memorandumul semnat de către Republica Moldova cu Fondul Monetar Internațional (FMI) în noiembrie 2016 a ajutat autoritățile de la Chișinău să restabilească încrederea partenerilor străini. Declarația a fost făcută de către premierul Pavel Filip, la întrevederea cu echipa de experți ai FMI, care se află în vizită la Chișinău între 17 și 21 iulie, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, recentele evoluții economice și sociale din Republica Moldova, progresele obținute în implementarea memorandumului cu FMI și acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru aplicarea acestuia au fost subiectele discutate la întrevedere. „Vom întreprinde toate acțiunile necesare, astfel ca în toamnă să avem o Misiune FMI de succes”, a spus Pavel Filip.

Totodată au fost trecute în revistă cele mai importante reforme ale Guvernului și a fost discutată foaia de parcurs dintre Guvern și Parlament privind agenda de reforme prioritare până la finele anului. „Această Foaie de parcurs este un semnal că vom merge mai departe cu agenda de reforme, pe care le facem nu pentru FMI, UE, dar pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Pavel Filip.

Șeful Misiunii FMI, Ben Kelmanson, a precizat că scopul vizitei în Republica Moldova este de a se informa despre situația macroeconomică și a discuta politica bugetar-fiscală și monetară, precum și alte politici relevante, în anticiparea celei de-a doua evaluări a programului, care este preconizată pentru toamna anului curent.

Între 17 și 21 iulie, o misiune a Fondului Monetar Internațional se va afla la Chișinău. Astfel de vizite de lucru în afara ciclului standard de evaluări de program fac parte din practica uzuală a organizației financiare internaționale când este vorba de țările ce au programe susținute de FMI.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău