Pavel Filip pledează pentru intensificarea dialogului politic cu UE și reluarea asistenței financiare, la Bruxelles

  • 15 Mai 2019 08:07
Pavel Filip pledează pentru intensificarea dialogului politic cu UE și reluarea asistenței financiare, la Bruxelles

„Expertiza și susținerea UE constituie ingredientele cheie pentru a reuși transformarea Republicii Moldova și apropierea de UE”. Despre aceasta a vorbit premierul Pavel Filip, la Bruxelles, în cadrul unei întrevederi cu Johannes Hahn, comisarul pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere.

 În context, prim-ministrul a pledat pentru consolidarea dialogului politic, intensificarea cooperării la nivel de experți, precum și pentru reluarea asistenței financiare, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit lui Pavel Filip, modernizarea țării și implementarea agendei de asociere sunt proiecțiunile strategice pentru Republica Moldova. El și-a exprimat speranța că următorul Guvern va rămâne angajat plenar în procesul dat.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre situația post-electorală din țară, precum și stadiul actual al relațiilor dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, inclusiv dialogul politic și cooperarea pentru dezvoltare. De asemenea, ei au făcut un schimb de opinii despre reformele promovate de autoritățile Republicii Moldova și nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
3,85
Fum
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Tue
11
Wed
15
Thu
15
Fri
14
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău