Pavel Filip în discuții cu Victor Krîjanovski: Actuala criză poate fi depășită prin dialog

  • 12 Iunie 2019 17:25
Pavel Filip în discuții cu Victor Krîjanovski: Actuala criză poate fi depășită prin dialog

Premierul în exercițiu, Pavel Filip, recunoscut de Partidul Democrat, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentantul special al Ucrainei în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, Victor Krîjanovski.

Într-un comunicat de presă se menționează că interlocutorii au făcut un schimb de opinii despre situația din Republica Moldova și au subliniat că actuala criză politică are potențial destabilizator pentru securitatea din regiune.

Ei au accentuat importanța menținerii ordinii constituționale și a statului de drept în Republica Moldova și că soluțiile pentru actualul blocaj pot fi găsite doar prin dialog între forțele politice, după cum se menționează într-un comunicat publicat pe pagina oficială a Guvernului.

Acum două zile, Ministerul de Externe ucrainean și-a exprimat îngrijorarea față de situația politică de la Chișinău. ”Important pentru țară și securitatea din regiune este prevenirea unor ingerințe externe care vizează implementarea scenariului rus de federalizare a țării”, se mai menționat în comunicatul Externelor de la Kiev.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău