Pavel Filip: Guvernul nu are de gând să finanțeze referendumul lui Dodon

  • 04 Aprilie 2017 11:16
Pavel Filip: Guvernul nu are de gând să finanțeze referendumul lui Dodon

Guvernul nu va aloca bani pentru organizarea referendumului inițiat de președintele Igor Dodon.

Premierul Pavel Filip a declarat aseară, în cadrul unei emisiuni la Publika TV, că „președintele Dodon vrea să își facă campanie electorală pe banii statului și Guvernul nu are de gând să finanțeze referendumul, pentru că este vorba despre 60-70 milioane de lei”.

„Ceea ce vrea sa facă Dodon, vine să mai aducă niște blocaje în Constituție ca să nu avem stabilitate în politica Republicii Moldova”, a comentat Pavel Filip chestiunea privind lărgirea atribuțiilor președintelui din proiectul de referendum. Referindu-se la ”Legea miliardului”, care se regăsește în același proiect, Pavel Filip a declarat că este populistă. ”Nu poți interveni asupra unui act care a fost consumat. Aceasta a fost o condiție a FMI”, a declarat Pavel Filip.

Amintim că Igor Dodon a semnat pe 28 martie un decret privind organizarea unui referendum republican consultativ cu patru subiecte: abrogarea așa-zisei ”Legi a miliardului”, împuternicirea șefului statului cu dreptul de a dizolva Parlamentul, reducerea numărului de deputați de la 101 la 71 și studierea în școli a „Istoriei Moldovei”. Referendumul ar urma să se desfășoare pe 24 septembrie.

Deputații PL au sesizat ieri Curtea Constituțională privind legalitatea acestei inițiative.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău