Pavel Filip, despre revocarea miniștrilor PDM: Este nevoie de o resetare a guvernării

  • 11 Noiembrie 2020 08:25
Pavel Filip, despre revocarea miniștrilor PDM: Este nevoie de o resetare a guvernării

„Partidul Democrat din Moldova nu mai este la guvernare și nu se află într-o coaliție de guvernare”. În același timp, președintele PDM, Pavel Filip, evită să menționeze dacă fracțiunea democrată merge în opoziție, notează IPN.

„Din punctul nostru de vedere, este nevoie de o resetare a guvernării în Republica Moldova. Criza este una foarte complexă, provocată de această pandemie și punctul nostru de vedere este că poate fi depășită printr-un consens larg al forțelor politice din Parlament. Dacă am fi făcut acest pas după alegerile prezidențiale, am fi fost catalogați ca oportuniști, pe deoparte. Pe de altă parte, care este poziția pentru a negocia cu toate formațiunile politice când mergi spre aceste discuție fiind partea unei coaliții? Noi am vrut să mergem dintr-o poziție neutră”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV 8.

Potrivit lui Pavel Filip, în viziunea PDM, resetarea guvernării poate avea loc prin două modalități: „Prima sunt alegerile parlamentare anticipate, care reprezintă un rău pentru Republica Moldova și a doua că noi ne-am retras. Nu mai există o coaliție majoritară și oferim posibilitatea să pornim de la zero”.

Astfel, fostul premier vine cu un îndemn către toate formațiunile politice pentru crearea unei coaliții noi de guvernare care va oferi posibilitatea președintelui ales să poată construi o colaborare cu Parlamentul și Guvernul prin intermediul fondării coaliției respective.

Pavel Filip susține că o asemenea criză profundă în care se află Moldova nu a fost niciodată în istoria țării și poate fi depășită doar prin consens politic larg.

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a anunțat sâmbătă, 7 noiembrie că, după învestirea șefului statului, PDM își va retrage reprezentanții din Guvern, pentru a oferi acestuia posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu legislativul și executivul în conformitate cu prevederile constituționale și respectând votul exprimat de către cetățeni. La scurt timp, premierul Ion Chicu și președintele în exercițiu Igor Dodon au anticipat mișcarea prin revocarea miniștrilor PDM și numirea noilor membri ai cabinetului de miniștri.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău