Pavel Filip cere investigarea cauzelor incendiului produs astăzi în municipiul Chișinău

  • 11 Noiembrie 2016 16:56
Pavel Filip cere investigarea cauzelor incendiului produs astăzi în municipiul Chișinău

Premierul Pavel Filip a convocat autoritățile responsabile într-o ședință de urgență la Guvern, urmare a incendiului de proporții izbucnit la un depozit de pe str. Uzinelor, nr.9 din municipiul Chișinău.

Conform informațiilor prezentate de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, apelul de urgență a fost recepționat la ora 10.00, în dimineața zilei de 11 noiembrie. Ulterior, s-a stabilit că incendiul este la un depozit de la etajul 4 al clădirii, unde sunt depozitate mărfuri de uz casnic, iar suprafața afectată este de aproximativ o mie de metri pătrați. În urma intervențiilor au fost salvate trei persoane și au avut de suferit opt pompieri, dintre care cinci sunt internați în spital, iar unul a decedat. Totodată, a fost internată și o persoană civilă, care se află acum în stare gravă. În lucrările de localizare a focarului sunt implicate 11 autospeciale, 5 scări auto și 110 pompieri.

Prim-ministrul a cerut organelor de intervenție să întreprindă și în continuare toate măsurile necesare pentru a localiza incendiul și a elimina consecințele acestuia. În același timp, Pavel Filip a solicitat Ministerului Sănătății să asigure ajutorul necesar celor care au avut suferit, iar Procuraturii municipiului Chișinău să investigheze toate aspectele, pentru a stabili circumstanțele cazului dat.

Totodată, Premierul a cerut Cancelariei de Stat să fie îndeplinite procedurile necesare pentru a propune decorarea postmortem a pompierului decedat, Sergentul major Ivan Nogailîc, dar și a acorda ajutor financiar familiei acestuia. „Cu mare durere am aflat vestea despre pierderea unui pompier. Transmit condoleanțe familiei îndurerate, apropiaților, rudelor, prietenilor acestuia”, a spus Pavel Filip.

În același timp, șeful Executivului a solicitat Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale să analizeze modul cum s-a reacționat în această situație de urgență, pentru a depista dacă au exista probleme în organizare. „Vreau să-mi prezentați cât mai urgent o anchetă amplă, pornind de la cauzele care au provocat acest incendiu, inclusiv cine a inspectat acest obiect ultima dată și a eliberat autorizația privind securitatea anti-incendiară”, a accentuat Pavel Filip.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,17 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău