Pavel Filip: Cei care ajung acasă cu avionul să achite polița, așa cum fac cei care vin în țară cu mașina

  • 03 Aprilie 2020 12:53
Pavel Filip: Cei care ajung acasă cu avionul să achite polița, așa cum fac cei care vin în țară cu mașina

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, anunță că a vorbit cu premierul Ion Chicu în privința migranților care revin în Republica Moldova pe cale aeriană, astfel încât să li se permită și lor să achite polița de asigurare medicală timp de 72 de ore, și nu înainte de a urca la bordul avioanelor.

Potrivit lui Pavel Filip, al cărui partid se află la guvernare în alianță cu Partidul Socialiștilor, premierul și-ar fi arătat deschiderea pentru a ”rezolva aceste diferențe” și ar urma să fie modificată decizia Comisiei pentru Situații Excepționale.

”Cetățenii noștri care ajung acasă cu avionul trebuie să aibă aceleași drepturi ca cei care intră în țară cu mașina. Am discutat astăzi acest subiect cu premierul Ion Chicu și am văzut deschidere de a rezolva aceste diferențe. Am convenit că se va permite cetățenilor din diasporă care nu au poliță să vină acasă cu cursele charter organizate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, cu condiția ca în termen de 3 zile să achite polița, așa cum fac cei care vin în țară cu mașina, modificarea urmând să fie aprobată de Comisia Situații Excepționale”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

Potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, cei care revin în Republica Moldova pe cale terestră se obligă, printr-o declarație pe proprie răspundere, să achite polița de asigurare medicală, în sumă fixă de 4056, timp de 72 de ore, iar cei care vin cu cursele charter organizate de Guvern, trebuie să o achite înainte a de a fi admiși la bordul avioanelor.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău