Pavel Filip anunță cine va conduce ministerele reorganizate conform reformei administrației publice centrale

  • 26 Iulie 2017 15:31
Pavel Filip anunță cine va conduce ministerele reorganizate conform reformei administrației publice centrale

Premierul Pavel Filip a anunțat oficial, în debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri, cine va conduce cele nouă ministere din componența Guvernului ca urmare a reformei administrației publice centrale.

Astfel, Ministerului Economiei și Infrastructurii, format prin absorbția Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, precum și a Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, va fi condus de Octavian Clmîc.

Monica Babuc preia funcția de ministru al Culturii, Educației și Cercetării, iar în fruntea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va fi Stela Grigoraș.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor se reorganizează prin absorbția Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și a Ministerului Mediului și devine Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, condus de Vasile Bâtca.

Ministerul Finanțelor, cel al Justiției, al Afacerilor Interne și  Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene vor fi conduse de actualii miniștri. La Ministerul Apărării interimatul va fi asigurat, deocamdată, de viceministrul Gheorghe Galbura.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău