Pavel Filip a avut o întâlnire cu oamenii de afaceri

  • 28 Ianuarie 2016 18:48
Pavel Filip a avut o întâlnire cu oamenii de afaceri

Legile interpretabile, taxele la import, controalele și tratamentul inegal, insuficiența cadrelor calificate sau lipsa transparenței în desfășurarea achizițiilor. Acestea sunt câteva dintre problemele puse în discuție joi, 28 ianuarie, de oamenii de afaceri în cadrul unei întâlniri cu premierul Pavel Filip.La întâlnirea cu premierul Pavel Filip…

Legile interpretabile, taxele la import, controalele și tratamentul inegal, insuficiența cadrelor calificate sau lipsa transparenței în desfășurarea achizițiilor. Acestea sunt câteva dintre problemele puse în discuție joi, 28 ianuarie, de oamenii de afaceri în cadrul unei întâlniri cu premierul Pavel Filip.

La întâlnirea cu premierul Pavel Filip au participat oameni de afaceri din diferite regiuni ale Republicii Moldova. Lipsa resurselor umane, taxe noi la import, dar mai ales tratamentul inegal al oamenilor de afaceri, sunt câteva dintre problemele evocate în cadrul reuniunii. 

”În ultimii șase ani a devenit așa că care este al nostru câștigă, care nu este al nostru nu câștigă. Atunci când toți oamenii de afaceri din Republica Moldova se vor simți egali, toți se vor strădui să respecte legea. Întrebări sunt un milion, dar începeți de la cele mai simple. O să  le rezolvați, înseamnă că veți deveni credibili”, a declarat Nicolae Tricolici, directorul unei companii de materiale de construcție din Chișinău.

„Situația de astăzi este rezultatul guvernării din ultimii ani a menționat premierul, care a cerut răgaz pentru a implementa reformele pe care și le-a propus să le realizeze”, a declarat Pavel Filip.

”Nu ne-ați spus lucruri noi. Situația de astăzi în care ne-am pomenit,  este rezultatul guvernării. Sper foarte mult că toți și-au tras învățăminte și și-au învățat lecția, de ce am ajuns în situația aceasta de criză. Noi însă avem nevoie de răgaz pentru a merge pe calea stabilită”, a constatat Pavel Filip.

Amintim că în ședința de miercuri a guvernului, premierul Pavel Filip a propus introducerea unui moratoriu, pentru o perioadă de trei luni asupra verificării agenților economici, invocând abuzuri comise asupra oamenilor de afaceri de angajații de la Fisc și Serviciul Vamal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău