Paul Manafort, fost director de campanie al lui Donald Trump, condamnat la 43 de luni de închisoare

  • 13 Martie 2019 19:55
Paul Manafort, fost director de campanie al lui Donald Trump, condamnat la 43 de luni de închisoare

Paul Manafort, fostul șef de campanie al președintelui Donald Trump, a fost condamnat miercuri la 43 de luni de închisoare suplimentare pentru două acuzații de conspirație, la care a pledat vinovat în septembrie anul trecut, transmit Reuters și dpa, citate de Agerpres.

Manafort primise joi o pedeapsă de 47 de luni de închisoare pentru infracțiuni financiare scoase la lumină de ancheta condusă de procurorul special Robert Mueller, care investighează amestecul Rusiei în alegerile din 2016.

Veteranul republican a fost condamnat după ce procurorii l-au acuzat că nu a declarat milioane de dolari câștigate în calitate de consultant al fostului guvern pro-rus al Ucrainei. Conform acuzațiilor aduse de procurori, după fuga președintelui pro-rus Viktor Ianukovici din Ucraina, Paul Manafort a mințit băncile pentru a-și asigura împrumuturi și a menține un stil de viață opulent, cu case de lux, costume de designer și chiar o jachetă din piele de struț, care a costat 15.000 de dolari.

Paul Manafort este singurul judecat dintre cele 34 de persoane și trei companii acuzate de echipa procurorului special Robert Mueller.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău