Patru tineri au furat SUTE DE MII de lei

  • 12 Martie 2015 15:16
Patru tineri au furat SUTE DE MII de lei

Patru tineri au ajuns pe mâna poliției, fiind suspectați că furau bani din terminalele de plăți electronice amplasate în special în magazine alimentare și în centre comerciale din capitală, transmite IPN.

Ofițerul de presă al Direcției de Poliție a municipiul Chișinău, Adrian Jovmir, a declarat, la un briefing de presă, că cei patru suspecți au vârstele cuprinse între 26 și 28 ani și sunt din municipiul Chișinău. Inițiatorul grupării a fost anterior judecat pentru infracțiuni legate de droguri, iar ceilalți membri pentru infracțiuni patrimoniale. Conform datelor acumulate până în prezent, tinerii ar fi furat bani din cel puțin 15 terminale de plăți electronice, doar în capitală. Suma evaluată până în prezent de către reprezentanții firmelor de gestionare a terminalelor se ridică la sute de mii de lei.

În cadrul perchezițiilor la domiciliile suspecților, au fost depistate mijloace speciale, unele confecționate artizanal, care ar fi servit la sustragerea banilor din terminale. În urma audierii tinerilor reținuți, polițiștii au depistat în subsolul unei case de locuit din sectorul Botanica mai multe carduri precum și utilaj special IT cu care gruparea se pregătea să fure bani și din bancomatele băncilor din capitală.

Suspecții riscă pedeapsă cu închisoare de la 2 până la 6 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău