Patru separatiști proruși au fost uciși în regiunea Donețk, după ce armata ucraineană a deschis focul asupra unui vehicul

  • 31 Iulie 2021 18:14
Patru separatiști proruși au fost uciși în regiunea Donețk, după ce armata ucraineană a deschis focul asupra unui vehicul

Patru separatiști sprijiniți de Rusia au fost uciși în conflictul în curs în estul Ucrainei, a informat sâmbătă presa locală, în ciuda încetării focului în vigoare, transmite DPA.

Armata ucraineană a deschis focul asupra unui vehicul separatist în apropiere de zona de dezangajare Petrivske din regiunea Donețk. Insurgenții au răspuns cu focuri de armă.

Inițial nu a fost posibilă confirmarea informațiilor.

Ambele părți atribuie adesea incidentele focurilor inamice.

Trei combatanți separatiști ar fi fost uciși în ciocniri în regiunea Donețk la începutul acestei săptămâni, în ciuda încetării focului.

Părți din regiunile Donețk și Lugansk de-a lungul frontierei ruse sunt sub controlul separatiștilor susținuți de Rusia de aproape șapte ani, potrivit Agerpres.

Națiunilor Unite estimează numărul morților de când au izbucnit luptele în aprilie 2014 la peste 13.000. Un plan de pace la care s-a ajuns acum șase ani cu mediere franco-germană a fost doar parțial implementat.

O nouă încetare a focului între părțile aflate în conflict este în vigoare din iulie 2020, dar cel puțin 100 de persoane, inclusiv civili, au fost ucise de la începutul anului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău