Patru pui de leu și un pui de leopard negru din Ucraina au fost mutați în siguranță într-o grădină zoologică din Polonia

  • 27 Octombrie 2022 19:25
Patru pui de leu și un pui de leopard negru din Ucraina au fost mutați în siguranță într-o grădină zoologică din Polonia

Patru pui de leu și un pui de leopard negru din Ucraina devastată de război au fost mutați în siguranță într-o grădină zoologică din Polonia, a anunțat Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor (IFAW) , după ce au supraviețuit atacurilor cu drone și bombardamentelor din primele luni de viață.

Puii au fost salvați în cadrul unei campanii de reprimare a comerțului cu animale de companie în Ucraina, iar acum se află la grădina zoologică din Poznan, în vestul Poloniei, în așteptarea continuării călătoriei.

Se estimează că aproximativ 200 de lei trăiesc în case particulare (în Ucraina) și, pe măsură ce războiul continuă, se confruntă cu o soartă din ce în ce mai sumbră, notează stiriletvr.ro.

IFAW a precizat că a încheiat un parteneriat cu un sanctuar din Statele Unite și unul din Europa pentru a îngriji puii, care au fost crescuți în captivitate și nu pot fi eliberați în sălbăticie.

Wildcat Sanctuary (TWS) din Statele Unite va avea grijă de puii de leu. Tammy Thies, fondatoarea sanctuarului, a declarat: Suntem încântați să le oferim acestor pui un habitat frumos și sperăm să îi primim acasă în curând.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău