Patru persoane au fost salvate de la înec în parcul Valea Morilor

  • 02 Mai 2023 09:24
Patru persoane au fost salvate de la înec în parcul Valea Morilor

În după amiaza zilei de 01 mai, salvamari Stației de salvare din parcul Valea Morilor din municipiul Chișinău au avut misiunea de a salva de la înec patru persoane, anunță IGSU.

Un caz a fost înregistrat în jurul orei 13:40. Potrivit informațiilor recepționate, doi minori în vârstă de 10 și 12 ani jucându-se pe malul lacului, din imprudență au căzut în apa bazinului acvatic. Aceștia au fost observați de salvatorii stație de salvare, care au intervenit de urgență și au scos copiii la mal vii și nevătămați. În urma incidentului, minorii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.
 
Un alt caz a fost recepționat către ora 17:50. Astfel, încă două persoane, o femei în vârstă de 33 de ani și fetița acesteia de 8 ani au fost salvate de la înec de salvamari. Potrivit informațiilor înregistrate, mama și copilul acesteia în timp ce se plimbau, din imprudență au alunecat de pe dig în apa lacului. La fața locului, au intervenit salvamarii, care au scos din apă vii și nevătămate personale într-un loc sigur. 
 
În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să fie prudenți, în special atunci când aleg să-și petreacă timpul în preajma bazinelor acvatice. Mai mult, salvatorii îndeamnă maturii să supravegheze strict minorii, atunci când se află în preajma lacurilor și râurilor. În caz de situații de risc persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:4,12 m/s
Sat
18
Sun
16
Mon
13
Tue
17
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău