Patru nave ale NATO intră în Marea Neagră

  • 04 Decembrie 2015 08:45
Patru nave ale NATO intră în Marea Neagră

Alianța Nord-Atlantică intenționează să elaboreze măsuri de protecție militară a Turciei ca urmare a doborârii bombardierului rusesc Su-24 de către un avion de vânătoare turcesc în zona frontierei turco-siriene, transmite Agerpres.

Astfel, distrugătorul american USS Ross și trei fregate lansatoare de rachete din cadrul NATO au intrat joi în Marea Neagră, au informat canale media din Istanbul, publicând fotografii ale grupului de nave care traversau strâmtorile turce.

În afară de distrugătorul american USS Ross, grupul naval mai cuprinde fregatele Dom Francisco de Almeida (Portugalia), Blas de Lezo (Spania) și NCSM Winnipeg (Canada).

Potrivit comandantului Flotei a 6-a a SUA, misiunea distrugătorului USS Ross 'constă în a acționa pentru pace și stabilitate în regiunea' Mării Negre. Activitățile navei sunt destinate să întărească securitatea în mare și stabilitatea, să crească capacitatea de luptă și potențialul naval al SUA și al aliaților lor, precum și parteneriatul la comandă.

Potrivit ziarului turcesc Hurriyet, NATO are intenția de a elabora măsuri de protecție a Turciei, în special prin întărirea apărării sale antiaeriene, ca urmare a doborârii bombardierului rusesc Su-24 de către un avion turcesc în regiunea frontierei turco-siriene.

Dotat cu rachete Aegis, USS Ross a participat în octombrie la prima testare a scutului antirachetă american în Europa. El a interceptat o rachetă balistică nearmată, lansată de pe un poligon situat în Scoția.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău