Patru militari ucraineni au fost răniți în Donbas

  • 07 Noiembrie 2019 10:08
Patru militari ucraineni au fost răniți în Donbas

Comandamentul Operațiunii Forțelor Unite din Ucraina, misiune desfășurată de militarii Kievului în estul țării, informează că patru soldați ucraineni au fost răniți în ultimele ore în urma atacurilor lansate de grupările armate ale Federației Ruse staționate în zona separatistă a Donbasului.

Potrivit unui comunicat remis joi dimineață, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate zece cazuri de încălcare a regimului de încetare a focului, rebelii folosind inclusiv arme interzise de acordurile de pace de la Minsk. Aceste atacuri au loc în contextul în care atât armata ucraineană, cât și rebelii pro-ruși și-au retras recent forțele și echipamentele militare din Zolote, oraș din Donbas considerat un sector-cheie pe linia frontului.

Miercuri seară, fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko s-a deplasat în localitatea estică Stanița Luhanska, de unde armata Kievului și-a retras forțele și tehnica militară în urmă cu mai mult timp. După o discuție cu localnicii, Poroșenko a scris pe Facebook că rebelii pro-ruși aflați dincolo de linia frontului, în zona separatistă, nu s-au retras, ci au îmbrăcat haine civile și continuă să reprezinte o amenințare, deoarece nu au renunțat nici la armament.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău