Patru lei, testați pozitiv pentru coronavirus în Singapore

  • 10 Noiembrie 2021 12:44
Patru lei, testați pozitiv pentru coronavirus în Singapore

Patru lei asiatici dintr-un parc zoologic din Singapore au fost testați pozitiv pentru coronavirus după ce au fost infectați de către personal, au declarat miercuri autoritățile, potrivit AFP, citat de AGERPRES.

Leii, aparținând un specii protejate, au început să prezinte simptome ale bolii (tuse, strănut) din weekend-ul trecut, ceea ce i-a determinat pe îngrijitori să îi testeze.

"Toți leii sunt în stare bună, alerți și activi", a declarat Sonja Luz, de la Mandai Wildlife Group, organizația care administrează majoritatea grădinilor zoologice din țară.

"Ne așteptăm ca aceștia să se recupereze bine doar cu un tratament adjuvant", a adăugat ea.

Felinele infectate și alte cinci de la parcul Night Safari din Singapore au fost plasate în izolare, a indicat serviciul veterinar guvernamental.

Trei îngrijitori ai parcului în aer liber, care găzduiește sute de animale, au fost, de asemenea, testați pozitiv pentru coronavirus.

Un leu african de la Grădina Zoologică din Singapore, adiacentă parcului Night Safari, s-a îmbolnăvit și el, iar autoritățile au solicitat să fie testat.

Parcul Night Safari și Grădina Zoologică din Singapore au rămas deschise, deoarece riscul ca animalele să transmită virusul la oameni este considerat minim.

Orașul-stat din Asia de Sud-Est se confruntă cu cel mai grav val de contaminări de la începutul pandemiei, cu aproximativ 2.000-3.000 de cazuri noi pe zi și câteva decese. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău