Patru inspectori de patrulare din sudul țării au ajuns în izolatorul CNA pentru acte de corupție

  • 16 Martie 2021 09:20
Patru inspectori de patrulare din sudul țării au ajuns în izolatorul CNA pentru acte de corupție

Patru inspectori de patrulare au ajuns în izolatorul Centrului Național Anticorupție /CNA/, după ce au fost documentați mai multe luni de ofițerii Direcției generale teritoriale Sud, fiind bănuiți că ar fi pretins mită de la șoferii care încălcau regulile circulației rutiere, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, cei patru polițiști din cadrul Batalionului de patrulare "SUD" al INSP al IGP sunt cercetați pentru corupere pasivă, în cadrul a cinci cauze penale, iar aseară toți au fost reținuți pentru 72 de ore.

Cazurile de corupere au avut loc în mașina de serviciu a inspectorilor de patrulare, pe mai multe trasee din Comrat, în momentul în care șoferi beți, fără acte sau care încălcau alte reguli ale circulației rutiere, erau somați să dea mită pentru a nu fi sancționați.

Polițiștii au fost surprinși când pretindeau și primeau diferite sume de bani, dar și bunuri. Sumele variau de la 200 de lei la 500 de euro. Acestea erau primite sistematic, zi de zi, de către membrii echipajului de patrulare. Negocierile nu se rezumau doar la bani, fiind documentate și două cazuri în care polițiștii au primit, în schimbul neîntocmirii proceselor verbale, câte 20 sau 30 de litri de benzină.

Acum o lună, alți șapte polițiști de la Cahul au fost reținuți, fiind suspectați de aceeași schemă de corupere, în prezent fiind cercetați pentru abuz și corupere pasivă. Dacă vor fi găsiți vinovați, oamenii legii riscă până la 10 ani de pușcărie, amendă penală și privare de dreptul de a ocupa funcții publice.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:86 %
Vint:6,69 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău