Patru formațiuni politice ar accede în Parlament, în cazul unor alegeri parlamentare anticipate / Sondaj IRI

  • 09 Decembrie 2022 16:10
Patru formațiuni politice ar accede în Parlament, în cazul unor alegeri parlamentare anticipate / Sondaj IRI

Patru formațiuni politice ar accede în Parlament, în cazul unor alegeri parlamentare anticipate, conform unui sondaj prezentat astăzi, 9 decembrie, de International Republican Institute (IRI), transmite Radio Chișinău.

Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) care ar acumula 24%, urmat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) cu 15%. Pe locul trei s-ar clasa Partidul Politic Șor cu 10 la sută, iar pe locul patru - Partidul Comuniștilor din Republica Moldova cu 5%.  

Totuși, în cazul respondenților din Chișinău, datele arată diferit. Fotoliile din Legislativ ar fi ocupate de PAS, care ar obține 33%, Partidul Mișcarea Alternativă Națională și PSRM – câte 8%, iar Partidul Șor și PCRM ar acumula câte 5%.

26 la sută din respondenți au spus că au cea mai mare încredere în președinta Maia Sandu. Pe locul doi se poziționează Igor Dodon cu 19 la sută, iar pe locul trei - Ilan Șor cu 13%.

În topul preferințelor chișinăuienilor la fel se află Maia Sandu. Aceasta este urmată de primarul capitalei, Ion Ceban, și fostul lider al socialiștilor, Igor Dodon.

Sondajul a fost realizat în perioada 1 octombrie- 15 noiembrie, pe un eșantion de peste 1200 de respondenți, dintre care peste 700 sunt din municipiul Chișinău și are o marjă de eroare de 2,8%.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău