Patru documente falsificate, descoperite în weekend la punctele de trecere ale frontierei

  • 20 Februarie 2023 18:40
Patru documente falsificate, descoperite în weekend la punctele de trecere ale frontierei

Patru pasageri ai unor rute internaționale au fost depistați cu acte falsificate ca urmare a controlului suplimentar la trecerea frontierei de stat. Cazurile au fost consemnate în PTF Leușeni, PTF Ungheni și PTF Sculeni, pe parcursul ultimelor 72 de ore.

În două din incidente sunt vizați cetățeni moldoveni, ambii prezentându-se la rute cu deplasare spre Italia. Cărți de identitate românească, cu semne vizibile de falsificare, au fost ridicate de la conaționali, care au recunoscut că le obținuse ilegal. Unul ar fi oferit pentru documentul falsificat - 180 EUR, iar al doilea - 170 EUR.

În celelalte două cazuri sunt documentați cetățeni ai Ucrainei. În baza analizei de risc, unul din străini a fost depistat printre pasagerii trenului „Chișinău-București” având asupra sa permisul de conducere ucrainean falsificat. La fel, falsificarea permisului de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene, a fost motiv de cercetare a celui de-al doilea străin. Din declarații s-a aflat că și-ar fi perfectat permisul contra sumei de 200 dolari americani.

Cercetările continuă pe toate cele patru cazuri sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău