Patru copii s-au înecat după ce o barcă cu migranți care încercau să ajungă din Turica în Grecia s-a scufundat

  • 26 Octombrie 2021 15:31
Patru copii s-au înecat după ce o barcă cu migranți care încercau să ajungă din Turica în Grecia s-a scufundat

Patru copii s-au înecat marți după ce o barcă cu migranți care încercau să treacă din Turcia în Grecia s-a scufundat, a declarat ministrul grec al migrației, potrivit Reuters, citat de DIGI24.

În barca se aflau aproximativ 27 de persoane, naufragiul având loc în largul insulei grecești Chios.

Ministrul Notis Mitarachi a declarat că cei patru copii aveau vârste cuprinse între trei și 14 ani. Alte douăzeci și două de persoane au fost salvate și se crede că o persoană este dispărută, a spus acesta. Naționalitățile lor nu au fost făcute publice, transmite sursa citată.

„Aceasta este realitatea exploatării migranților de către bande criminale în Marea Egee”, a scris Mitarachi pe Twitter.

„Contractanți fără scrupule pun vieți în pericol în bărci supraaglomerate, care nu se pot naviga în largul insulei Chios”, a adăugat el, postând o fotografie cu o barcă gonflabilă pe mare, aparent cea implicată în incidentul de marți.

Zece nave și două elicoptere au asistat la operațiunea de salvare.

Grecia este una dintre principalele rute către Uniunea Europeană pentru solicitanții de azil care traversează din Turcia cu bărci de cauciuc supraaglomerate, dar numărul persoanelor care sosesc a scăzut în ultimii ani.

Aproximativ 6.500 de solicitanți de azil au sosit în Grecia în acest an, majoritatea prin granița sa terestră de nord-est cu Turcia, potrivit datelor agenției Națiunilor Unite pentru refugiați UNHCR.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău