Patru combatanți voluntari străini au fost uciși în Ucraina, anunță Legiunea Internațională

  • 04 Iunie 2022 18:39
Patru combatanți voluntari străini au fost uciși în Ucraina, anunță Legiunea Internațională

Patru combatanți voluntari străini au fost uciși în timp ce luptau împotriva invaziei ruse în Ucraina, a anunțat sâmbătă Legiunea Internațională de Apărare a Ucrainei, organism oficial al combatanților voluntari străini, informează AFP, potrivit Agerpres.

Legiunea a citat numele unui olandez, unui australian, unui german și unui francez, fără a preciza nici data, nici circumstanțele morții lor.

Ministerul Afacerilor Externe francez a anunțat vineri că "un combatant (francez) plecat ca voluntar" a fost ucis "în lupte" în Ucraina.

Jurnaliști ai AFP au asistat la Harkov, pe 21 mai, la funeraliile olandezului Ronald Vogelaar. Colegii săi au declarat în timpul ceremoniei că el a fost ucis cu câteva zile înainte de focuri de artilerie.

Australianul ar fi fost ucis în luna mai, iar decesul său a fost confirmat de un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Australiei. Potrivit publicației The Mercury din Tasmania, combatantul voluntar australian ucis se numea Michael Charles O'Neill și avea 47 de ani. Potrivit unui omagiu pe Facebook, el "conducea răniți de pe linia frontului".

Legiunea informează pe site-ul său că cetățeni din țări precum Danemarca, Israel, Polonia, Letonia, Croația, Regatul Unit și Canada s-au raliat rândurilor sale.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat formarea acestei forțe internaționale la începutul războiului, iar autoritățile ucrainene au declarat la scurt timp că au primit circa 20.000 de candidaturi.

Conflictul din Ucraina, care a trecut deja de 100 de zile, ar fi atras de asemenea un număr important de combatanți voluntari din Georgia, fostă republică sovietică ce a trecut printr-un război-fulger cu Rusia în 2008, care s-a încheiat cu recunoașterea de către Moscova a două teritorii separatiste proruse, Abhazia și Osetia de Sud.

Rusia a afirmat săptămâna aceasta că a ucis "sute" de combatanți străini în Ucraina de la începutul invaziei sale, pe 24 februarie, și a împiedicat sosirea altora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău