Patru cetățeni britanici arestați în China, în urma unei operațiuni antidrog

  • 12 Iulie 2019 09:50
Patru cetățeni britanici arestați în China, în urma unei operațiuni antidrog

Patru cetățeni britanici au fost arestați în China, a anunțat vineri Ambasada Marii Britanii la Beijing, la câteva zile după ce autoritățile chineze au anunțat că 16 străini au fost reținuți într-o operațiune împotriva drogurilor, transmit Reuters și AFP, preluat de AGERPRES.

Miercuri, poliția din Xuzhou, provincia estică Jiangsu, a declarat că au fost arestate 19 persoane care aveau legături cu o școală locală de limbi străine, menționând că între ele se numără șapte profesori și nouă elevi străini, dar fără a preciza cetățenia acestora și fără a da detalii despre motive.

Societatea Education First, cu sediul în Elveția și care se ocupă între altele cu predarea de limbi străine în China, a confirmat săptămâna aceasta existența unei afaceri legate de droguri într-o școală de-a sa din Xuzhou, notează AFP.

În China, consumul de stupefiante poate antrena pedepse drastice cu închisoare, iar traficul de droguri este pasibil de pedeapsa cu moartea.

O purtătoare de cuvânt a ambasadei britanice a confirmat arestarea celor patru britanici, dar nu a confirmat explicit că reținerea lor are legătură cu drogurile.

Reuters amintește că arestările au loc în contextul în care relațiile dintre Beijing și Londra s-au deteriorat în ultimele luni, pe fondul apelurilor unor oficiali britanici ca autoritățile chineze să-și respecte angajamentele față de fosta colonie britanică Hong Kong, unde au loc manifestații pro-democrație.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău