Patru boxeri moldoveni s-au calificat în semifinalele memorialului „Branko Pesic” de la Belgrad

  • 19 Aprilie 2019 10:55
Patru boxeri moldoveni s-au calificat în semifinalele memorialului „Branko Pesic” de la Belgrad

Boxerii moldoveni Victor Carapcevschi (75 kg), Dumitru Galagoț (64 kg), Andrei Zaplitnâi (91 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg) au promovat în semifinalele memorialului ”Branko Pesic” de la Belgrad (Serbia), relatează MOLDPRES.

La turneu participă pugiliști din Rusia, Ucraina, Franța, Ungaria, Macedonia de Nord, Bosnia-Herțegovina, Slovenia, Kazahstan, Turcia, Olanda, România, Austria, Tunis, Muntenegru, Serbia și R. Moldova.

Cel mai numeros lot - 22 boxeri - îl au gazdele. Ungaria a venit la competiție cu 17 pugiliști. Echipe complete la toate categoriile de greutate au selecționatele Rusiei și Kazahstanului. ”Este, indiscutabil, un turneu foarte valoros. Participăm tradițional la el, pentru că se înscrie perfect în programul de pregătire pentru alte competiții importante. Pentru noi, deocamdată, principala se anunță Jocurile Europene de la Minsk (Belarus) din vara anului curent”, a declarat pentru agenție antrenorul lotului național, Petru Caduc.

Cel mai greu parcurs până în semifinală l-a avut Victor Carapcevschi. El a repurtat trei victorii: 4-1 cu Jihad Bousaama (Tunis), 5-0 cu Filip Dzenic (Serbia) și 3-2 cu Zoltan Harksa (Ungaria).

Semifinalele sunt programate pentru astăzi, 19 aprilie.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, care-i medaliat olimpic cu bronz (Beijing, 2008), campion European (Ankara, 2011).

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Thu
23
Fri
22
Sat
25
Sun
28
Mon
29
Arhivă Radio Chișinău