Patru benzi de circulație au fost demarcate pe Viaduct. Două au limta de viteză de 50 km/h

  • 23 Mai 2023 17:36
Patru benzi de circulație au fost demarcate pe Viaduct. Două au limta de viteză de 50 km/h

Pe Viaductul din Chișinău au fost demarcate patru benzi de circulație, dintre care una este dedicată transportului public. Astfel, vor fi două benzi pe care limita de viteză va constitui 50 de kilometri la oră, iar pe altele două viteza maximă rămâne de 70 de kilometri la oră.

Contactat de IPN, șeful Direcției generale mobilitate urbană, Vitalie Mihalache, a declarat că a fost emisă o nouă schemă de organizare a circulației rutiere. „A fost luată decizia de instituire a benzii dedicate pentru transport public și păstrarea a trei benzi pentru transportul comun”, a notat responsabilul.

Cât ține de limita de viteză, Vitalie Mihalache a menționat că municipalitatea a avut intenția de a limita viteză la 50 de kilometri la oră pentru toate cele patru benzi, însă a parvenit o solicitare de la Poliție de a păstra două benzi de deplasare în limita de 70 de kilometri la oră.

Potrivit lui, autoritățile locale vor pleda în continuare pentru reducerea limitei de viteză. Or limita de 70 de kilometri la oră va fi oportună atunci când la intersecția Viaductului cu strada București va fi instalat sistemul de semaforizare inteligentă, care determină numărul de automobile de pe benzi. Astfel de semafoare și-au dovedit eficiența pe alte adrese.

Șeful Direcției a spus că prin crearea benzii dedicate transportului public se creează posibilitatea de a se deplasa mai rapid și pentru ambulanțe, dar și alte autospeciale de intervenție aflate în misiune. Totodată, pe această bandă se va putea deplasa și transportul alternativ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău