Patru avioane britanice Eurofighter Typhoon vor veni în România pentru a participa la misiuni de poliție aeriană

  • 27 Martie 2022 16:58
Patru avioane britanice Eurofighter Typhoon vor veni în România pentru a participa la misiuni de poliție aeriană

Un detașament al Royal Air Force – Forțele Aeriene Regale Britanice – compus din aproximativ 150 de militari și patru aeronave Eurofighter Typhoon vor ajunge în România pentru a se alătura misiunii de poliție aeriană a NATO pentru regiunea Mării Negre, a anunțat ieri Ministerul britanic al Apărării. 

Potrivit sursei citate, cele patru avioane Eurofighter Typhoon fac parte din Escadrila 3 (de vânătoare) a Royal Air Force și sunt staționate la Baza Coningsby.

Aceste aeronave vor fi trimise în România la la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu și vor participa la misiunea de poliție aeriană a NATO pentru regiunea Mării Negre.

„Marea Britanie rămâne angajată față de securitatea NATO și europeană în fața agresiunii ruse și a invaziei neprovocate a Ucrainei. Operațiunea Biloxi este o misiune NATO de lungă durată, iar Royal Air Force joacă un rol central în securitate și descurajarea militară în Europa’’, a declarat ieri ministrul britanic al forțelor armate, James Heappey

,,Desfășurarea personalului și echipamentului nostru în regiune evidențiază angajamentul și contribuția continuă a RAF la misiunea de poliție aeriană a NATO din România. În timpul desfășurării, vom lucra alături de partenerii noștri români și de alți parteneri NATO’’, a spus vice-mareșalul aerian Phil Robinson.

Poliția aeriană este o operațiune pur defensivă și o misiune permanentă a NATO care a început în 1961 în timpul Războiului Rece. Misiunea asigură securitatea și integritatea tuturor spațiilor aeriene ale statelor membre Alianței NATO.

Spațiul aerian este monitorizat de centrele de operațiuni și acolo unde se apreciază că este necesară o interceptare, aeronavele NATO pot fi implicate ca parte a unei alerte de reacție rapidă. Marea Britanie sprijină România prin creșterea propriilor capacități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău