Patronul unei firme de construcții, condamnat la 14 de închisoare

  • 24 Iunie 2016 10:03
Patronul unei firme de construcții, condamnat la 14 de închisoare

Procuratura municipiului Chișinău anunță despre condamnarea la 14 ani și 10 luni a administratorului unei firme, recunoscut culpabil de comiterea escrocheriei și delapidarea averii străine, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Atât în cadrul urmăririi penale, cât și în instanța de judecată procurorii au demonstrat că în intervalul anilor 2008 – 2013, activînd în calitate de administrator al SRL „Supersonic”, fiind și fondator unic al respectivei întreprinderii, inculpatul a încheiat cu mai multe persoane contracte de investiție în construcția apartamentelor în trei imobile, amplasate în sectoarele Ciocana și Centru ale capitalei.

Ulterior, deși cunoștea despre faptul conractării apartamentelor de către persoanele care au achitat în mod integral banii în contul investițiilor, inculpatul a încheiat 36 de contracte de investiții duble și chiar triple pentru apartamentele deja vîndute, primind în mod repetat bani de la alte persoane, sumele fiind însușite și folosite în scopuri personale.

De asemenea, procurorii au mai demonstrat că, sub pretextul construcției spațiului locativ pe str.Vasile Alecsandri, dar în lipsa documentelor necesare pentru efectuarea lucrărilor, inculpatul a încheiat cu 12 persoane contracte de dobîndire a dreptului de proprietate asupra imobilului și de investire a capitalului în construcția apartamentelor.

De notat că, inculpatul încheia contractele în condițiile în care nu avea documentele de proiect pentru construcția blocului locativ, autorizație de construcție și nici certificat de urbanism, iar lotul de teren din strada Alecsandri nu-i aparținea firmei pe care o administra.

Potrivit estimărilor efectuate de procurori, în total, prin acțiunile sale criminale, inculpatul a dobîndit prin înșelăciune și abuz de încredere, aproximativ 22 milioane lei, prejudiciind persoanele în proporții deosebit de mari.

Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, inculpatul a fost privat de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate timp de 5 ani și obigat să achite în beneficiul părților vătămate suma integrală a prejudiciului cauzat prin infracțiune.  

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău