PATRIOT SPARK 23: România testează noile sisteme de apărare antiaeriană

  • 14 Noiembrie 2023 12:41
PATRIOT SPARK 23: România testează noile sisteme de apărare antiaeriană

„Militarii din Regimentul 74 P A T R I O T se pregătesc, în poligonul din Capu Midia, pentru primele trageri reale cu sistemul PATRIOT intrat în dotarea Forțelor Aeriene Române în anul 2020”, se menționează în comunicatul Ministerul Apărării de la București. Premierul român Marcel Ciolacu va participa, miercuri, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului tactic cu trupe și trageri reale PATRIOT SPARK 23.

„Sistemul de rachete sol-aer PATRIOT este utilizat pentru combaterea amenințărilor, prin identificarea, urmărirea și neutralizarea țintelor aeriene. În cadrul exercițiului țintele aeriene sunt simulate de tipuri diferite de drone și vor fi combătute cu rachete tip PAC-2 ATM”, se arată în comunicatul MApN.

„În cadrul exercițiului țintele aeriene sunt simulate de tipuri diferite de drone și vor fi combătute cu rachete tip PAC-2 ATM”, scriu pe Facebook oficialii Ministerului Apărării.

Exercițiul tactic PATRIOT SPARK 23 a început în 2 noiembrie și se va finaliza în data 17 noiembrie.

„Acest exercițiu se desfășoară în perioada 02-17 noiembrie, având ca scop validarea și verificarea funcționării primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT intrat în dotarea Forțelor Aeriene Române în anul 2020, precum și pregătirea în vederea creșterii capacității operaționale”, mai arată sutrsa citată

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău