Patriarhul Moscovei, Kiril, va vizita Bulgaria

  • 30 Martie 2012 14:15
Patriarhul Moscovei, Kiril, va vizita Bulgaria

În pofida convenției dintre bisericile ortodoxe, Patriarhul Moscovei, Kiril, va vizita Bulgaria înainte de a vizita Serbia.

Dupã ce Patriarhul Kiril a vizitat Constantinopolul, Alexandria și Antiohia, trebuia sã viziteze Ierusalimul și Belgradul, apoi Bucureștiul și abia dupã aceea Sofia, care se aflã pe locul nouã în aceastã succesiune - transmite Agenția sârbã de Informații Religioase, citată de RADOR.

El va vizita Bulgaria la 28 și 29 aprilie. Fiind vorba de o vizitã canonicã, pe care fiecare nou patriarh trebuie sã o efectueze la bisericile surori într-o anumitã ordine, în acest caz este vorba de o încãlcare a canonului, potrvit Agenției sârbe de Informații Religioase.

Aceastã succesiune respectã "vechimea" bisericilor, respectiv se are în vedere anul în care biserica a devenit autocefalã. Biserica Ortodoxã Bulgarã este conștientã cã "existã o problemã" și a fost pusã într-o situație "stânjenitoare", dar nu a dorit sã refuze efectuarea vizitei și considerã cã Patriarhia Moscovei are unele "dificultãți" în relația cu Ierusalimul și Belgradul.

Se pare cã Moscova dorește sã aibã rolul principal în dialogul catolico-ortodox și este împotriva reunirii la Nis, în Serbia, în 2013 a celor mai înalte fețe bisericești din Rãsãrit și din Occident, potrivit aceleiași Agenții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,17 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău