Patriarhul Kirill transmite că cei care își sacrifică viețile în Ucraina „își spală toate păcatele''

  • 26 Septembrie 2022 11:58
Patriarhul Kirill transmite că cei care își sacrifică viețile în Ucraina „își spală toate păcatele''

Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Rusiei, Kirill, a declarat că rușii care își sacrifică viețile pe câmpul de luptă în Ucraina „își spală toate păcatele'', transmite luni EFE.

''Știm că astăzi mulți mor pe câmpurile de luptă internă. Biserica se roagă pentru ca această bătălie să se încheie cât mai repede cu putință, pentru ca un număr cât mai mic de frați să se ucidă între ei în acest război fraticid'', a afirmat patriarhul Kirill în slujba de duminică, citată de agenția RIA Novosti.

Patriarhul Kirill a adăugat că Biserica Ortodoxă Rusă ''își dă seama dacă cineva, îmboldit de simțul datoriei, nevoia de a-și respecta legământul, rămâne fidel vocației sale și va face ceea ce îi cere datoria să facă, și dacă, în îndeplinirea datoriei sale o persoană moare, atunci fără nicio îndoială comite un act care echivalează cu un sacrificiu pentru ceilalți''. ''Și din acest motiv credem că acest sacrificiu spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut'', a susținut patriarhul rus, care s-a rugat totodată pentru un sfârșit rapid al ''luptei interne'' din Ucraina și pentru ''victoria'' Rusiei.

''Biserica, ce își exercită misiunea pastorală asupra popoarelor din Rusia, Ucraina, Belarus și asupra multor alte popoare în imensitatea Rusiei istorice, suferă astăzi nespus și se roagă în mod special pentru încetarea rapidă a luptelor interne'', a afirmat Kirill, care a spus că se roagă totodată pentru ''triumful dreptății, pentru că fără dreptate nu poate exista o pace durabilă, restaurând comuniunea fraternală și depășind tot ceea ce s-a acumulat de-a lungul anilor și care a dus în cele din urmă la acest conflict sângeros''.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău