Pastila anti-COVID-19 fabricată de grupul Merck, autorizată în Statele Unite

  • 23 Decembrie 2021 18:40
Pastila anti-COVID-19 fabricată de grupul Merck, autorizată în Statele Unite

Pastila anti-COVID-19 dezvoltată de grupul farmaceutic Merck, care se adresează adulților din grupele de mare risc, a fost autorizată în regim de urgență de Agenția pentru alimente și medicamente din Statele Unite (FDA), la o zi după autorizarea unei pilule similare care a fost concepută de compania Pfizer, informează AFP.

"Aprobarea acordată astăzi aduce pe piață un nou tratament împotriva COVID-19, sub forma unei pastile care este administrată pe cale orală", a declarat o reprezentantă a FDA, Patrizia Cavazzoni.

Potrivit Reuters, pastila grupului Merck, Molnupiravir, dezvoltată în parteneriat cu Ridgeback Biotherapeutics, a redus spitalizările și decesele cu aproximativ 30% într-un studiu clinic realizat pe voluntari din grupe de mare risc și aflați în faze incipiente ale maladiei COVID-19.

FDA a autorizat acest medicament oral pentru tratarea formelor ușoare până la moderate de COVID-19 la adulți care prezintă un risc sporit de a dezvolta forme severe și pentru care tratamentele alternative nu sunt accesibile sau nu sunt adecvate din punct de vedere clinic.

Guvernul american a încheiat un contract pentru a cumpăra 5 milioane de cutii de Molnupiravir.

Medicamentul nu este autorizat pentru pacienți cu vârste mai mici de 18 ani, întrucât substanța lui activă ar putea afecta creșterea oaselor și a cartilajelor, a precizat FDA într-un comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău