Pasionații de lectură sunt invitați la o nouă ediție a campaniei „Chișinăul citește”. Programul evenimentului

  • 12 Februarie 08:34
Pasionații de lectură sunt invitați la o nouă ediție a campaniei „Chișinăul citește”. Programul evenimentului

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” anunță lansarea Programului de lectură „Chișinăul citește”, ediția a XXI-a.

Evenimentul va avea loc în data de 13 februarie, ora 11:00, la Sediul Central al Bibliotecii Municipale.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate cele trei cărți incluse în Programul de lectură din acest an, care au fost selectate de juriu, format din scriitori, critici literari și bibliotecari.

Se va da startul cu prezentarea autorului și volumului pentru categoria copii − Doggy, semnată de Maria Pilchin, care va fi acordată de Viorica-Ela Caraman, critic literar. Prezentarea dată va fi completată de o lectură publică susținută de Nicu Ciumașu, actor Teatrul National „Mihai Eminescu”.

Cu privire la cartea selectată pentru categoria adolescenți − Cu romanul în vacanță, de Grigore Chiper și despre autorul acesteia va vorbi scriitoarea Moni Stănilă, după care se va continua cu lectura publică oferită de Nina Lefter, actriță, Teatrul Poetic „Alexei Mateevici” / Teatrul Republican „Licurici".

Cea de-a treia prezentare a lucrării, categoria adulți − Legată cu funia de pământ, de Lorina Bălteanu va fi suținută de  scriitoarea și jurnalista Paula Erizanu, care la fel, va face și prezentarea autorului. Aici, se va încheia cu lectura publică conferită de Nicolae Jelescu, actor și director al Teatrului Poetic „Alexei Mateevici”.

Evenimentul va fi moderat de către Mariana Harjevschi, director general al BM „B.P. Hasdeu”.

Programul de lectură Chișinăul citește este de implicare comunitară, care se desfășoară anual, prima ediție având loc în anul 2004.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău