Producătorii autohtoni de pască și cozonaci promit să-și pună în vânzare produsele la finele acestei săptămâni

  • 17 Aprilie 16:54
Producătorii autohtoni de pască și cozonaci promit să-și pună în vânzare produsele la finele acestei săptămâni

Pasca, cozonacul sau învârtita de Paști vor apărea în vânzare la sfârșitul acestei săptămâni. Producătorii autohtoni promit și noutăți în oferta de sărbători.

„Noutatea acestui an este coptura cu ciocolată și cafea naturală”, a declarat pentru IPN administratoarea brutăriei „Bon Appetit”, Corina Oncean. Produsele brandului vor putea fi găsite în magazinele de specialitate, la Piața Centrală și la iarmaroacele de Paști. Oferta de Paști include cozonaci, rulade cu nuci, cu vișine sau cu petale de trandafir. Produsele vor costa în medie 100 de lei, iar agentul economic dă asigurări că folosește în procesul de producere doar ingrediente naturale.

Olga Andronic, reprezentantă a patiseriei „Colibri”, spune că oferta pascală va ajunge pe rafturi din 22 aprilie. Cei mai scumpi sunt cozonacii de origine italiană – panettone, care vor ajunge să coste și 140 de lei, în funcție de magazinele de unde vor fi cumpărate. Oferta de Paști de la „Colibri” mai include turte dulci cu lapte condensat, checuri cu ciocolată, cireșe și mac, chec pascal cu brânză și rulade cu mai multe tipuri de topping. Tradițional, copturile sunt preparate din aluat dulce, cu adaos de nuci, stafide, mac și condimente. 

Combinatul de panificație „Franzeluţa” a pus deja în vânzare figurine dulci și sortimentul de panettone, iar până la finele acestei săptămâni oferta va fi completată și cu cozonacii făcuți după rețete tradiționale. Pasca cu brânză de vaci va fi pusă în vânzare în ajunul Paștelui. Într-un răspuns oferit Agenției de presă IPN, compania precizează că în acest an consumatorii pot alege dintr-o varietate de 40 de produse: cozonaci, pască, ruladele cu diferite umpluturi, cât și produsele fabricate după tehnologie italiană. Acestea vor putea fi găsite în magazinele specializate și în rețelele de supermarket.

Producătorul dă asigurări că folosește doar ingrediente naturale şi umpluturi „una mai delicioasă decât alta: cu ciocolată, gem, cacao, fructe zaharisite, mac, stafide şi miez de nuci”. Prețurile încep de la aproape 8 lei şi ajung la 83 de lei pentru checuri, cozonaci, figurine dulci, iar panettone se vinde cu 140 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chişinău
21,34 °C
cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,2 m/s
Fri
14 °C
Sat
15 °C
Sun
13 °C
Mon
13 °C
Tue
14 °C

Curs oficial BNM 25 Aprilie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0327 -0.0996
USD 17.8712 -0.0202
RON 4.2128 -0.0149
UAH 0.6724 0.0026
RUB 0.2790 -0.0019
Arhivă Radio Chișinău